10月 142008
 

上个月到瑞典朋友小马家玩,小马说起她买的生态茶叶是在Hågaby的一家生态商场Tant Gröns Skafferi买的,然后拿出地图给我比划了一下。我一看,哇,原来竟在我家附近,得来全不废功夫。记得上次在Gotland的Life看到很多生态产品,两只还眼馋不已,没想到我们身边就有,上网查了一家,竟然还是全瑞典品种最多的生态商场,于是立马冲过去考察了一下,果然生态产品品种非常齐全,生态茶叶就有一大柜,各种生态pasta好几大排,还有生态的各种洗涤用品,太棒了。

这是Tant Gröns Skafferi的网址

地图和营业时间

网店的英文页面

“By”在瑞典语里是村庄的意思,小马说这个商场是一些喜欢生态产品的人集中在这里卖东西,慢慢发展起来的,Hågaby如今也仍旧是一个农庄,Tant Gröns Skafferi就在Hågaby Centrum,感觉很像是村子里人们周末赶集聚会的地方,周日下午两点还有免费的音乐会,人们在商场外的周末咖啡厅helgkafé边就餐边欣赏音乐,很是惬意。还有个二手的小小书店,上次淘了本英文字典,还不错,呵呵。

下周末也就是10月25日是Tant Gröns Skafferi十周年庆,有一些活动,有兴趣的同学可以去凑凑热闹:

TANT GRÖN 10 ÅR
2008-10-25 | v. 43 | 11 dagar kvar

Tant Gröns Skafferi, Uppsalas största Eko-butik, fyller hela 10 år! Vi firar i dagarna två.

Tant Gröns Skafferi, Uppsalas största Eko-butik fyller hela 10 år! Vi firar i dagarna två. Kulturköket är öppet helgen och det serveras ekologisk lunch och fika. Under helgen kommer det att hända massor av saker:

Massor av extrapriser!
Presenter till alla kunder
Ponnyridning
Ansiktsmålning

Kl 13.00 Barnunderhållning från scenen med Anders “Kråkan” Ågren som med sin kollega Matthias Dahl sjunger Kråksånger.

Kl 13.45 Fysikfarbrorn på spikmattan.
Staffan Yngve är fysikforskare och är känd för sina uppseendeväckande demonstrationer. Staffan Yngves Science Show har varit ett återkommande inslag på nationella och internationella vetenskapsfestivaler samt på TV. Staffan har lovat att doppa ena foten i en vätska som håller minus 196 grader och låta en grym slagman slå sönder betongblock på hans bröst medan han ligger på en spikmatta. “Det är bara en fråga om fysik” säger han.

Kl 14.00 Helt fantastiska gruppen Kvartet Traktor.
Sparsamma tangos, dansant balkangung, valser och pådrivande hetsiga melodier. Bered er på att hänföras, ryckas med och dansa när Kvartett Traktor – Gadjo All Star Orkestar står på scenen!

Kl 15.00 Vädergurun Per Holmgren ger en föreläsning samt säljer och signerar sina böcker.

  One Response to “生态生活新发现—-瑞典最大的生态商场Tant Gröns Skafferi”

  1. 我只有羡慕的份了。
    等你回来后我看看你的博客吧!!

发表评论